Over ons

Wij zijn Royal Swinkels

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers Groep, een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al acht generaties en ruim driehonderd jaar lang.

Als familie Swinkels leiden we inmiddels een groep van ondernemingen. Deze groep bestaat onder andere uit verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij De Molen in Bodegraven (Nederland), Uiltje Brewing Company in Haarlem (Nederland), brouwerijen Palm en De Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België), brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië) en brouwerij Cervecería Cubana in Mariel (Cuba). Daarnaast werken we nauw samen met bierbrouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Ook hebben wij een minderheidsbelang in de Georgische brouwerij Argo. Gezamenlijk waren al deze brouwerijen in 2023 goed voor de productie van 6,9 miljoen hectoliter bier en 618 duizend hectoliter frisdrank.

We zijn een onafhankelijke familie van brouwers en mouters

Bier&cO, distributeur van speciaalbier, voegt een groot portfolio aan ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren toe aan ons assortiment. Naast de brouwerijen en Bier&cO maken ook de mouterijen van Holland Malt in Lieshout en Eemshaven deel uit van de groep. Deze mouterijen waren in 2023 goed voor de productie en verkoop van 405 duizend ton mout. Businessunit CereX produceert daarnaast jaarlijks zo’n 2 duizend ton moutextracten en compounds. De focus van CereX ligt op het opwaarderen van reststromen. In 2023 heeft Royal Swinkels Family Brewers een bedrijfsonderdeel toegevoegd: Swinkels Real Estate. In dit bedrijfsonderdeel beheren we het vastgoed van horeca-, distributie- en productielocaties.

Als onafhankelijke familie van brouwers en mouters werken we inmiddels wereldwijd met 1.865 medewerkers. Vol lef varen we al ruim 300 jaar onze eigen, onafhankelijke koers. Dat betekent constant kwaliteit leveren, voor al onze hoogwaardige mouten, bieren en alcoholvrije dranken. We maken dit waar door operationele optimalisatie en constante innovatie. We denken daarbij verder dan vandaag, onze langetermijnvisie inspireert ons in alles wat we doen. Ons doel? Een nog mooier bedrijf doorgeven aan toekomstige generaties.

Purpose, visie en strategie

Wij zijn Royal Swinkels Family Brewers en we moedigen een cultuur aan waarin we mensen waarderen om wie ze zijn. We combineren proactiviteit met operational excellence en streven samen naar een beter, gezonder en duurzamer bedrijf voor toekomstige generaties.

We behandelen de wereld om ons heen als de onze. Als familiebedrijf geloven we in ondernemerschap en duurzame relaties. We veroveren de wereld door samen te werken als één familie en ieders talent te omarmen. We zijn pioniers: we zien kansen en pakken ze aan, verleggen grenzen en passen ons aan nieuwe omstandigheden aan. We nemen de verantwoordelijkheid voor resultaten en waaraan we beginnen, dát maken we af. Zo worden we elke dag beter. Als mouters en brouwers hebben we een passie voor bier en streven we de hoogste normen na voor kwaliteit en vakmanschap. Als familiebedrijf denken we in generaties in plaats van in jaren en daardoor doen we veel dingen net even anders. Met onze ontdekkingsgeest kiezen we bewust voor duurzame groei door nieuwe activiteiten en overnames.

Onze ambitie is om een volledig circulair bedrijf te worden. We verspillen geen grondstoffen en energie en zorgen ervoor dat ze zo veel mogelijk waarde behouden. Door data en technologie op slimme en duurzame manieren in te zetten, creëren we blijvende waarde voor iedereen in onze familie: klanten, medewerkers, relaties, aandeelhouders en de wereld om ons heen. Op deze manier dragen we bij aan een duurzamere wereld en geven we een nog mooier bedrijf door aan toekomstige generaties.

Figuur: Ons strategiehuis

Onze focus en ambities

Om focus aan te brengen in onze activiteiten en de onderwerpen waarop we rapporteren, hebben we aan de hand van onze strategie, stakeholdersbelangen en materiële thema’s vijf hoofdthema’s geformuleerd.

 

 • Duurzame groei
  Duurzame groei
 • We willen een financieel gezond bedrijf kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. We willen graag groeien, maar alleen op een verantwoorde en duurzame manier.

  Ambitie
  • Verdere groei van de omzet en EBITDA
  • Een gezonde solvabiliteit en verbeterde liquiditeit
  Prestaties 2023
  • € 1.128,2 miljoen omzet
  • € 127,1 miljoen EBITDA
  • Liquiditeit 0,95
  • Solvabiliteit 46,0
  Lees meer over duurzame groei
 • Circulair ondernemen
  Circulair ondernemen
 • Voor ons gaat er niets boven de zorg voor een gezonde en duurzame wereld om in te leven. Daarom willen we naar een volledig circulaire bedrijfsvoering. Zodoende zetten we in op circulair inkopen, circulair produceren en hoogwaardig hergebruik.

  Ambitie
  • Volledig circulair onder­nemen (volgens eigen berekeningsmethode)
  Prestaties 2023
  • 61% circulair ondernemen in 2023 bereikt (volgens eigen berekeningsmethode en op basis van de meest recente data)
  Lees meer over circulair ondernemen
 • Veiligheid en welzijn
  Veiligheid en welzijn
 • We vinden het belangrijk dat onze mensen en samenwerkingspartners elke dag veilig en gezond van en naar hun werk komen, en veilig hun werk kunnen doen, maar ook dat ze zich betrokken en gewaardeerd voelen.

  Ambitie
  • 0 ongevallen met verzuim en minder dan 3% ziekte­verzuim in 2025
  Prestaties 2023
  • 17 ongevallen met verzuim
  • 2,7% ziekteverzuim
  Lees meer over veiligheid en welzijn
 • Verantwoord alcoholgebruik
  Verantwoord alcoholgebruik
 • We willen consumenten verantwoord laten genieten van onze bieren. Daarom stimuleren we verantwoord alcoholgebruik. Hiervoor gaan we samenwerkingsverbanden aan en voeren we een duidelijk alcoholbeleid. Bovendien blijven we alternatieven voor alcohol ontwikkelen, zoals smaakvolle 0.0%-bieren.

  Ambitie
  • Volledig nakomen van onze internationaal verantwoorde marketing- en communicatiecode en een jaarlijks groeiend volume alcoholvrije en laag alcoholische bieren
  Prestaties 2023
  • 11,7% alcoholvrije bieren en laag alcoholische bieren van totaal geproduceerd biervolume
  Lees meer over verantwoord alcoholgebruik
 • Lokale betrokkenheid
  Lokale betrokkenheid
 • Overal ter wereld moet onze omgeving vooral baat hebben bij onze aanwezigheid. Daarom werken we met omwonenden aan manieren om lokaal waarde toe te voegen. Zo zorgen we ervoor dat lokale gemeenschappen meegenieten van wat wij bouwen en brouwen.

  Ambitie
  • Elke brouwerijlocatie heeft een programma met lokale projecten in lijn met de circulariteitseisen en het mvo-beleid
  Prestaties 2023
  • Alle brouwerijlocaties zijn betrokken bij lokale projecten
  Lees meer over lokale betrokkenheid

Verder lezen over
duurzame groei?

Over ons